Kapsalon met kipgyros
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kapsalon met kipgyros

Kapsalon met kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes

Deze twist op de kapsalon - een lunchschotel die zijn naam te danken heeft aan de kapper die het altijd bestelde bij een Rotterdamse shoarmazaak - is wat minder vet dan het origineel. In plaats van de knoflooksaus maak je bijvoorbeeld zelf een dressing met karnemelk. Heb je dit niet in huis? Met onze tip maak je alsnog een lekkere dressing.

Labels:
Kook mij eerst
Familie
Allergenen :
Eieren
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Mini-romatomaten

¼ head

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

110 gram

Kipgyros

100 gram

Radicchio en ijsbergsla

1.5 el

Biologische karnemelk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3351 kJ
Energie (kcal)801 kcal
Vetten51 g
waarvan verzadigd7.6 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels6 g
Eiwitten29 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Oven
Keukenpapier
Snijplank
Dunschiller
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Ovenfriet maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 - 1 cm dik (zoals dunne frieten). Dep de frieten droog met keukenpapier en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Meng de frieten met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 25 – 35 minuten in de oven, of langer wanneer je ze knapperiger wilt. Schep halverwege om.

Snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de mini-romatomaten en snijd of knip de bieslook fijn.

Dressing en mayo maken
3

Meng voor de dressing in een saladekom 1 1/2 el van de mayonaise per persoon met de karnemelk en de bieslook (geen karnemelk in huis? Zie tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook. Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

Kipgyros bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgyros in 5 – 7 minuten gaar.

Salade mengen
5

Meng ondertussen in de saladekom de radicchio & ijbergsla en de romatomaten met de dressing.

Serveren
6

Bij kapsalon hoor je alles bovenop elkaar te stapelen: verdeel de frieten over het bord. Leg de salade erop en verdeel de kipgyros daarover. Schep de knoflookmayonaise erbovenop. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de kipgyros dan naast de friet. Serveer met de knoflookmayonaise.