Kapsalon met kipgyros
Kapsalon met kipgyros

Kapsalon met kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes

Deze twist op de kapsalon - een lunchschotel die zijn naam te danken heeft aan de kapper die het altijd bestelde bij een Rotterdamse shoarmazaak - is wat minder vet dan het origineel. In plaats van de knoflooksaus maak je bijvoorbeeld zelf een dressing met karnemelk. Heb je dit niet in huis? Met onze tip maak je alsnog een lekkere dressing.

Allergens:
Egg
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Knoflookteen

100 g

Mini-romatomaten

¼ head

Verse bieslook

(May be present Celery)

40 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

110 g

Kipgyros

100 g

Radicchio en ijsbergsla

1.5 tablespoon

Biologische karnemelk

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3351 kJ
Calories801 kcal
Fat51 g
Saturated Fat7.6 g
Carbohydrate54 g
Sugar7.3 g
Dietary Fiber6 g
Protein29 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Stove
Paper Towel
Cutting Board
Peeler
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Ovenfriet maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 - 1 cm dik (zoals dunne frieten). Dep de frieten droog met keukenpapier en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Meng de frieten met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 25 – 35 minuten in de oven, of langer wanneer je ze knapperiger wilt. Schep halverwege om.

Snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de mini-romatomaten en snijd of knip de bieslook fijn.

Dressing en mayo maken
3

Meng voor de dressing in een saladekom 1 1/2 el van de mayonaise per persoon met de karnemelk en de bieslook (geen karnemelk in huis? Zie tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook. Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

Kipgyros bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgyros in 5 – 7 minuten gaar.

Salade mengen
5

Meng ondertussen in de saladekom de radicchio & ijbergsla en de romatomaten met de dressing.

Serveren
6

Bij kapsalon hoor je alles bovenop elkaar te stapelen: verdeel de frieten over het bord. Leg de salade erop en verdeel de kipgyros daarover. Schep de knoflookmayonaise erbovenop. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de kipgyros dan naast de friet. Serveer met de knoflookmayonaise.