Palmkool, ook wel cavolo nero genoemd, heeft een verfijndere en zachtere smaak dan andere kolen. Duizenden jaren geleden al erg populair bij de Romeinen en sinds een tijdje ook opnieuw erg in trek bij ons. In dit gerecht combineer je de palmkool met de voedzame kikkererwten en kruidige curry.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
125 gram
Palmkool
100 gram
Vastkokende aardappelen
1 takje(s)
Verse oregano
½ stuk(s)
Kikkererwten
1 tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
½ stuk(s)
Gepelde tomaten
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Verwijder de steel van de palmkool en snijd het blad in dunne repen. Schil of was de aardappelen (rosagold) grondig en snijd in blokjes. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn. Laat de kikkererwten uitlekken.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Bak in de laatste 30 seconden de currykruiden mee.
Voeg de aardappelen, kikkererwten, oregano, gepelde tomaten en 50 ml water per persoon toe. Maak de gepelde tomaten klein met een houten spatel, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg na 5 minuten de palmkool toe en breng op smaak met peper en zout.
Verkruimel ondertussen de feta.
Verdeel de kikkererwtencurry over de borden en garneer met de feta.