Wist je dat kikkererwten een uitstekende bron zijn van plantaardige eiwitten en vezels? Dit maakt ze een fantastische toevoeging aan een evenwichtig dieet.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Zoete aardappel
1.5 tl
Verse gember
½ pak(ken)
Kikkererwten
90 ml
Kokosmelk
75 gram
Basmatirijst
5 gram
Verse koriander en munt
50 gram
Spinazie
20 gram
Mangochutney
(Bevat Mosterd)
½ zakje(s)
Gele currykruiden
½ pak(ken)
Tomatenblokjes
½ el
Wittewijnazijn
½ el
Zonnebloemolie
75 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Weetje: Kikkererwten zijn voedzaam door de vele vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen - zoals vitamine E voor een sterke weerstand.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan per persoon: 50 ml kokosmelk door 50 ml bouillon. Serveer eventueel ook minder rijst. Met de overige gekookte rijst kun je een kokos-rijstpudding maken als dessert of ontbijt.
Tip: Is de curry nog niet dik genoeg? Laat dan nog 5 minuten zonder deksel koken zodat het vocht verdampt.