Kip-cheeseburger met zoete ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip-cheeseburger met zoete ui

Kip-cheeseburger met zoete ui

met gebakken aardappeltjes en tomaat-komkommersalade

Cheddar is de perfecte kaas voor een cheeseburger: vol karakter en met een hoog vetgehalte, waardoor hij goed smelt.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Kipburger

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

20 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

¾ el

Zonnebloemolie

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3545 kJ
Energie (kcal)847 kcal
Vetten40.1 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels12.7 g
Eiwitten33.8 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelpartjes met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om (zie Tip).

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat de aardappelen dan achterwege of bewaar 1 broodje kip-cheeseburger voor de volgende dag, voor bijvoorbeeld de lunch.

Snijden
2

Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de helft van de tomaat in plakken en snijd de andere helft klein.

Kipburger bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipburger en de ui 8 – 10 minuten, of tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om. De ui is klaar wanneer deze zacht, zoet en gekaramelliseerd is. Bak ondertussen de hamburgerbol 4 - 5 minuten in de oven.

Salade mengen
4

Snijd per hamburger 4 plakken van de komkommer en snijd de rest in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de kleingesneden tomaat en komkommerblokjes door de dressing. 

Burger beleggen
5

Snijd de hamburgerbol open en smeer een laagje mosterd over de onderste helft (zie Tip). Beleg met de tomaten- en komkommerplakjes, wat ui en 1 kipburger. Bestrooi met de geraspte cheddar.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van mosterd? Laat de mosterd dan achterwege of serveer apart zodat iedereen het zelf naar smaak kan toevoegen.

Serveren
6

Serveer de burger met de gebakken aardappeltjes en de salade.