Cheddar is de perfecte kaas voor een cheeseburger: vol karakter en met een hoog vetgehalte, waardoor hij goed smelt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
½ piece
Onion
1 piece
Chicken burger
⅓ piece
[Persian] cucumber
20 g
Grated cheddar
(Contains Milk)
1 piece
Tomato
1 piece
Hamburger bun with sesame seeds
(Contains Sesame, Soy, Wheat, Milk May be present Tree nuts, Gluten)
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 teaspoon
White balsamic vinegar
½ tablespoon
Olive oil
¾ tablespoon
Sunflower oil
1 teaspoon
Mustard
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelpartjes met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om (zie Tip).
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat de aardappelen dan achterwege of bewaar 1 broodje kip-cheeseburger voor de volgende dag, voor bijvoorbeeld de lunch.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de helft van de tomaat in plakken en snijd de andere helft klein.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipburger en de ui 8 – 10 minuten, of tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om. De ui is klaar wanneer deze zacht, zoet en gekaramelliseerd is. Bak ondertussen de hamburgerbol 4 - 5 minuten in de oven.
Snijd per hamburger 4 plakken van de komkommer en snijd de rest in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de kleingesneden tomaat en komkommerblokjes door de dressing.
Snijd de hamburgerbol open en smeer een laagje mosterd over de onderste helft (zie Tip). Beleg met de tomaten- en komkommerplakjes, wat ui en 1 kipburger. Bestrooi met de geraspte cheddar.
Tip: Is niet iedereen liefhebber van mosterd? Laat de mosterd dan achterwege of serveer apart zodat iedereen het zelf naar smaak kan toevoegen.
Serveer de burger met de gebakken aardappeltjes en de salade.