Kip in kruidige prei-roomsaus
Kip in kruidige prei-roomsaus

Kip in kruidige prei-roomsaus

Met vadouvan, rijst en broccoli

Vandaag breng je de kip op smaak met vadouvan – een kerrie-achtig mengsel dat je tegenwoordig steeds vaker ziet op menukaarten in restaurants. Het woord 'kerrie' is afgeleid van de Indiase naam voor curryblad: 'kari patta'. Toen India nog een Britse kolonie was, wilden de Britten de gerechten thuis namaken met 'kari powder', wat op z'n Engels 'curry powder' werd: een kruidenmengsel dat, net als vadouvan, curryblad bevat.

Allergens:
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Basmatirijst

200 g

Broccoli

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Sjalot

½ unit

Prei

2 unit

Kippendijfilet

2 teaspoon

Vadouvan

(Contains Mustard)

30 g

Crème fraîche

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

50 milliliters

Kippenbouillon

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3268 kJ
Calories781 kcal
Fat34 g
Saturated Fat16.6 g
Carbohydrate77 g
Sugar9.5 g
Dietary Fiber13 g
Protein36 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Cutting Board
Paring Knife
Casserole
Plate

Cooking Steps

Rijst koken
1

Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel voor de rijst en de broccoli. Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet af en laat uitstomen met het deksel op de pan. Breng de rijst op smaak met peper en zout.

Broccoli koken
2

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de stam in kleine blokjes. Kook de broccoli in 4 – 6 minuten gaar. Giet af en spoel met koud water om te voorkomen dat de broccoli verder gaart.

Snijden
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd fijn. Snijd de kippendijfilet in stukjes van ongeveer 2 cm en wrijf de kippendijstukjes in met 2 tl vadouvan per persoon, peper en zout.

Bakken
4

Verhit de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de sjalot, knoflook en prei 2 – 3 minuten. Voeg de kippendijstukjes toe en bak 2 – 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Bereid ondertussen de bouillon. Schep de kippendijstukjes uit de pan en bewaar apart. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.

Mengen
5

Voeg de broccoli toe aan de hapjespan en bak 2 – 3 minuten mee. Blus af met de kippenbouillon en voeg de crème fraîche toe. Schep de kippendijstukjes er weer bij en kook het geheel 3 minuten op middellaag vuur, of tot de kip gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Schep de rijst in diepe borden. Verdeel de kip en groenten in roomsaus over de rijst.