In dit gerecht maak je zelf perenmoes. De zoete perenmoes is verassend lekker in combinatie met de bittere smaak van witlof.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Witlof
1 stuk(s)
Peer
1 stuk(s)
Kipfilet
2 plak(ken)
Ontbijtspek
1 tl
Wittewijnazijn
1 tl
Extra vierge olijfolie
¾ el
Olijfolie
½ el
Suiker
50 ml
Water voor saus
1.5 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en snijd doormidden. Meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Halveer de kipfilets en wrijf in met peper en zout. Wikkel de kipfilet in 1 ontbijtspekplakje per persoon en besprenkel met 1/4 el olijfolie per stukje. Leg de kipfilets tussen de krieltjes op de bakplaat met bakpapier en bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot de kipfilet gaar is.
Schil de peer of was grondig. Verwijder het klokhuis en snijd de peer in blokjes. Voeg de blokjes toe aan een steelpan met deksel. Voeg per persoon: 50 ml water en 1/2 el suiker toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 - 14 minuten op laag vuur koken. Haal de pan van het vuur en prak de peer grof met een vork. Bewaar de perenmoes tot serveren met het deksel op de pan.
Snijd de onderkant van de witlofstronken en snijd de witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de witlof in zeer fijne reepjes.
Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl extra vierge olijfolie met de mayonaise. Voeg de witlof toe en breng goed op smaak met peper en zout.
Verdeel de witlofsalade over de borden. Schep de krieltjes en de kipfilet op de borden. Serveer met de perenmoes.
Weetje: Peer is niet alleen lekker, het bevat ook nog eens bijzonder veel vezels. Met 1 peer zit je al op ongeveer 1/6 van de ADH. Een lekkere en gezonde toevoeging aan je maaltijd dus.