Kip in spekjasje met perenmoes
Kip in spekjasje met perenmoes

Kip in spekjasje met perenmoes

met geroosterde aardappelen en witlofsalade

In dit gerecht maak je zelf perenmoes. De zoete perenmoes is verassend lekker in combinatie met de bittere smaak van witlof.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Baby potatoes

1 piece

Endive

1 piece

Pear

1 piece

Chicken breast

2 slice

Bacon

Not included in your delivery

1 teaspoon

White wine vinegar

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

¾ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Sugar

50 milliliters

Water for the sauce

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3623 kJ
Calories866 kcal
Fat44.8 g
Saturated Fat7.1 g
Carbohydrate79.8 g
Sugar29.2 g
Dietary Fiber14.5 g
Protein37.7 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Fryingpan with lid
Peeler
Lidded saucepan
Salad Bowl

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes en snijd doormidden. Meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Kipfilet bakken
2

Halveer de kipfilets en wrijf in met peper en zout. Wikkel de kipfilet in 1 ontbijtspekplakje per persoon en besprenkel met 1/4 el olijfolie per stukje. Leg de kipfilets tussen de krieltjes op de bakplaat met bakpapier en bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot de kipfilet gaar is.

Perenmoes maken
3

Schil de peer of was grondig. Verwijder het klokhuis en snijd de peer in blokjes. Voeg de blokjes toe aan een steelpan met deksel. Voeg per persoon: 50 ml water en 1/2 el suiker toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 - 14 minuten op laag vuur koken. Haal de pan van het vuur en prak de peer grof met een vork. Bewaar de perenmoes tot serveren met het deksel op de pan.

Witlof snijden
4

Snijd de onderkant van de witlofstronken en snijd de witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de witlof in zeer fijne reepjes.

Witlofsalade maken
5

Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl extra vierge olijfolie met de mayonaise. Voeg de witlof toe en breng goed op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de witlofsalade over de borden. Schep de krieltjes en de kipfilet op de borden. Serveer met de perenmoes.

Weetje: Peer is niet alleen lekker, het bevat ook nog eens bijzonder veel vezels. Met 1 peer zit je al op ongeveer 1/6 van de ADH. Een lekkere en gezonde toevoeging aan je maaltijd dus.