Kip in zelfgemaakte zoetzure saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip in zelfgemaakte zoetzure saus

Kip in zelfgemaakte zoetzure saus

met rijst, bieslook en mangochutney

De paprika in dit recept zorgt voor een enorme boost aan vitamine C!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipfiletblokjes

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

50 gram

Mangochutney

150 gram

Jasmijnrijst

2.5 gram

Verse bieslook

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)258 kcal
Energie (kJ)1079 kJ
Vetten7.7 g
waarvan verzadigd1.3 g
Koolhydraten15.7 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels6.2 g
Eiwitten29.3 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan met deksel

Instructies

Kip bakken
1

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes 5 - 6 minuten aan. Haal uit de pan en bewaar apart. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

Saus maken
2

Snipper ondertussen de ui fijn. Snijd de paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit dezelfde hapjespan opnieuw en bak de ui, knoflook en paprika 3 - 4 minuten. Voeg vervolgens de cherrytomaten in blik en de mangochutney toe met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Meng goed door, zet het vuur laag en laat de saus, afgedekt, 20 minuten zachtjes koken.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente!

Rijst koken
3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Bieslook snijden
4

Hak de bieslook fijn.

Saus afmaken
5

Voeg de kipfiletstukjes weer toe aan de saus en verhit het geheel nog 5 minuten zonder deksel (zie Tip). Breng de saus op smaak met peper en zout.

Tip: Je kunt de saus ook met een staafmixer pureren voor een glad resultaat. Voeg de kip dan pas na het pureren toe.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de kip in zoetzure saus op de rijst en garneer met de bieslook.

Tip: Wist je dat dit gerecht niet alleen weinig calorieën bevat, maar ook weinig zout, extra veel vezels en een grote boost vitamine C? Lekker in balans dus!