De paprika in dit recept zorgt voor een enorme boost aan vitamine C!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Kipfiletblokjes
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Gele paprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
50 gram
Mangochutney
150 gram
Jasmijnrijst
2.5 gram
Verse bieslook
naar smaak
Peper en zout
½ el
Witte balsamicoazijn
½ el
Zonnebloemolie
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes 5 - 6 minuten aan. Haal uit de pan en bewaar apart. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
Snipper ondertussen de ui fijn. Snijd de paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit dezelfde hapjespan opnieuw en bak de ui, knoflook en paprika 3 - 4 minuten. Voeg vervolgens de cherrytomaten in blik en de mangochutney toe met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Meng goed door, zet het vuur laag en laat de saus, afgedekt, 20 minuten zachtjes koken.
Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente!
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Hak de bieslook fijn.
Voeg de kipfiletstukjes weer toe aan de saus en verhit het geheel nog 5 minuten zonder deksel (zie Tip). Breng de saus op smaak met peper en zout.
Tip: Je kunt de saus ook met een staafmixer pureren voor een glad resultaat. Voeg de kip dan pas na het pureren toe.
Verdeel de rijst over de borden. Schep de kip in zoetzure saus op de rijst en garneer met de bieslook.
Tip: Wist je dat dit gerecht niet alleen weinig calorieën bevat, maar ook weinig zout, extra veel vezels en een grote boost vitamine C? Lekker in balans dus!