Kip in zelfgemaakte zoetzure saus
Kip in zelfgemaakte zoetzure saus

Kip in zelfgemaakte zoetzure saus

met rijst, bieslook en mangochutney

De paprika in dit recept zorgt voor een enorme boost aan vitamine C!

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Diced chicken breast

½ piece

Onion

½ piece

Yellow bell pepper

1 piece

Garlic

½ can

Tinned cherry tomatoes

50 g

Mango chutney

150 g

Jasmine rice

2.5 g

Fresh chives

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories258 kcal
Energy (kJ)1079 kJ
Fat7.7 g
Saturated Fat1.3 g
Carbohydrate15.7 g
Sugar13.9 g
Dietary Fiber6.2 g
Protein29.3 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Pan with Lid

Cooking Steps

Kip bakken
1

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes 5 - 6 minuten aan. Haal uit de pan en bewaar apart. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

Saus maken
2

Snipper ondertussen de ui fijn. Snijd de paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit dezelfde hapjespan opnieuw en bak de ui, knoflook en paprika 3 - 4 minuten. Voeg vervolgens de cherrytomaten in blik en de mangochutney toe met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon. Meng goed door, zet het vuur laag en laat de saus, afgedekt, 20 minuten zachtjes koken.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente!

Rijst koken
3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Bieslook snijden
4

Hak de bieslook fijn.

Saus afmaken
5

Voeg de kipfiletstukjes weer toe aan de saus en verhit het geheel nog 5 minuten zonder deksel (zie Tip). Breng de saus op smaak met peper en zout.

Tip: Je kunt de saus ook met een staafmixer pureren voor een glad resultaat. Voeg de kip dan pas na het pureren toe.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de kip in zoetzure saus op de rijst en garneer met de bieslook.

Tip: Wist je dat dit gerecht niet alleen weinig calorieën bevat, maar ook weinig zout, extra veel vezels en een grote boost vitamine C? Lekker in balans dus!