Kip met ovenfrietjes en frisse salade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip met ovenfrietjes en frisse salade

Kip met ovenfrietjes en frisse salade

De kippenvleugels besprenkel je met citroensap

Weetje: radijsjes zijn roze/rode knolletjes die onder de grond groeien. Als je een zaadje voor radijs hebt geplant, dan kun je al na 3 – 4 weken radijsjes uit de grond oogsten.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

½ tl

Paprikapoeder

½ tl

Gedroogde oregano

5 stuk(s)

Radijs

⅓ stuk(s)

Citroen

3 stuk(s)

Kippenvleugels

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

40 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing

¼ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)850 kcal
Energie (kJ)3556 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten64 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Kom
Deksel
Pan
Bord

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

bestrooi de ovenfrietjes met paprikapoeder
2

Schil of was de aardappelen (erica) grondig en snijd in lange smalle repen. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie, paprikapoeder, oregano en zout. Bak 30 - 35 minuten in de oven.

3

Snijd ondertussen de radijs in dunne plakjes en bewaar in een saladekom. Pers het sap van de citroen uit.

Besprenkel de kip met de citroensap
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kippenvleugels 10 minuten, met deksel, op middelmatig vuur. Leg vervolgens in een ovenschaal, besprenkel met 1 tl citroensap per persoon, peper en zout. Bak nog 10 - 15 minuten in de oven.

5

Breng ondertussen het ei in een steelpan met water aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Pel het ei en snijd doormidden.

Verdeel het ei over de salade
6

Voeg de mesclun toe aan de saladekom. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, ½ tl citroensap per persoon, honing en mosterd en voeg toe aan de saladekom. Verdeel het ei over de salade.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel de kippenvleugels over de borden. Serveer met de ovenfrietjes en de salade.