Kip met ovenfrietjes en frisse salade
Kip met ovenfrietjes en frisse salade

Kip met ovenfrietjes en frisse salade

De kippenvleugels besprenkel je met citroensap

Weetje: radijsjes zijn roze/rode knolletjes die onder de grond groeien. Als je een zaadje voor radijs hebt geplant, dan kun je al na 3 – 4 weken radijsjes uit de grond oogsten.

Allergens:
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Aardappelen

½ teaspoon

Paprikapoeder

½ teaspoon

Gedroogde oregano

5 unit

Radijs

⅓ unit

Citroen

3 unit

Kippenvleugels

1 unit

Ei

(Contains Egg)

40 g

Mesclun

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Honing

¼ teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories850 kcal
Energy (kJ)3556 kJ
Fat29 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate67 g
Sugar0 g
Dietary Fiber7 g
Protein64 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Bowl
Lid
Pan
Plate

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

bestrooi de ovenfrietjes met paprikapoeder
2

Schil of was de aardappelen (erica) grondig en snijd in lange smalle repen. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie, paprikapoeder, oregano en zout. Bak 30 - 35 minuten in de oven.

3

Snijd ondertussen de radijs in dunne plakjes en bewaar in een saladekom. Pers het sap van de citroen uit.

Besprenkel de kip met de citroensap
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kippenvleugels 10 minuten, met deksel, op middelmatig vuur. Leg vervolgens in een ovenschaal, besprenkel met 1 tl citroensap per persoon, peper en zout. Bak nog 10 - 15 minuten in de oven.

5

Breng ondertussen het ei in een steelpan met water aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Pel het ei en snijd doormidden.

Verdeel het ei over de salade
6

Voeg de mesclun toe aan de saladekom. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, ½ tl citroensap per persoon, honing en mosterd en voeg toe aan de saladekom. Verdeel het ei over de salade.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel de kippenvleugels over de borden. Serveer met de ovenfrietjes en de salade.