Weetje: radijsjes zijn roze/rode knolletjes die onder de grond groeien. Als je een zaadje voor radijs hebt geplant, dan kun je al na 3 – 4 weken radijsjes uit de grond oogsten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Aardappelen
½ teaspoon
Paprikapoeder
½ teaspoon
Gedroogde oregano
5 unit
Radijs
⅓ unit
Citroen
3 unit
Kippenvleugels
1 unit
Ei
(Contains Egg)
40 g
Mesclun
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ teaspoon
Honing
¼ teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schil of was de aardappelen (erica) grondig en snijd in lange smalle repen. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie, paprikapoeder, oregano en zout. Bak 30 - 35 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de radijs in dunne plakjes en bewaar in een saladekom. Pers het sap van de citroen uit.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kippenvleugels 10 minuten, met deksel, op middelmatig vuur. Leg vervolgens in een ovenschaal, besprenkel met 1 tl citroensap per persoon, peper en zout. Bak nog 10 - 15 minuten in de oven.
Breng ondertussen het ei in een steelpan met water aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Pel het ei en snijd doormidden.
Voeg de mesclun toe aan de saladekom. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, ½ tl citroensap per persoon, honing en mosterd en voeg toe aan de saladekom. Verdeel het ei over de salade.
Verdeel de kippenvleugels over de borden. Serveer met de ovenfrietjes en de salade.