Kip met romige prei-paprikasaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip met romige prei-paprikasaus

Kip met romige prei-paprikasaus

met basmatirijst

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zitten in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Gele paprika

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

1 snufje

Nootmuskaat

5 gram

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

½ el

Bloem

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)755 kcal
Energie (kJ)3157 kJ
Vetten30.7 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten77.3 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels7.1 g
Eiwitten39.4 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Garde

Instructies

Rijst koken
1

Voeg de basmatirijst en 180 ml water per persoon toe aan een pan met deksel. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat 10 minuten afgedekt staan.

Voorbereiden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de prei in de lengte, was grondig en snijd in dunne ringen. Snijd de paprika in dunne repen.

Weetje: De meeste vitaminen en mineralen zitten in het groene deel van de prei. Het bevat veel vitamine B6 - belangrijk voor je spieren én goed voor je immuunsysteem.

Bakken
3

Snijd de kip in blokjes van 2 cm. Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de kip, rode ui, prei en de paprika toe en bak 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
4

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten al roerend. Voeg 50 ml water per persoon toe en roer met een garde tot het water volledig is opgenomen en je een gladde saus hebt. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de saus, breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten inkoken. Breng op smaak met peper.

Afwerken
5

Hak de bladpeterselie fijn. Voeg de kookroom, geraspte kaas, nootmuskaat, peper en zout toe aan de saus en meng goed. Laat 2 - 4 minuten verder inkoken (zie Tip). Voeg de kipblokjes, groenten en de helft van de bladpeterselie toe en meng goed.

Tip: Is de saus te dik? Voeg een beetje water toe.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de saus met kip en groenten over de rijst en garneer met de overige peterselie.