Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zitten in de buitenste de meeste voedingsstoffen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Kipfilet met tuinkruiden
½ stuk(s)
Prei
½ stuk(s)
Gele paprika
½ stuk(s)
Ui
75 gram
Basmatirijst
½ stuk(s)
Knoflookteen
50 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte belegen kaas
1 snufje
Nootmuskaat
5 gram
Verse bladpeterselie
½ el
Bloem
½ el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
Voeg de basmatirijst en 180 ml water per persoon toe aan een pan met deksel. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat 10 minuten afgedekt staan.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de prei in de lengte, was grondig en snijd in dunne ringen. Snijd de paprika in dunne repen.
Weetje: De meeste vitaminen en mineralen zitten in het groene deel van de prei. Het bevat veel vitamine B6 - belangrijk voor je spieren én goed voor je immuunsysteem.
Snijd de kip in blokjes van 2 cm. Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de kip, rode ui, prei en de paprika toe en bak 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten al roerend. Voeg 50 ml water per persoon toe en roer met een garde tot het water volledig is opgenomen en je een gladde saus hebt. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de saus, breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten inkoken. Breng op smaak met peper.
Hak de bladpeterselie fijn. Voeg de kookroom, geraspte kaas, nootmuskaat, peper en zout toe aan de saus en meng goed. Laat 2 - 4 minuten verder inkoken (zie Tip). Voeg de kipblokjes, groenten en de helft van de bladpeterselie toe en meng goed.
Tip: Is de saus te dik? Voeg een beetje water toe.
Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de saus met kip en groenten over de rijst en garneer met de overige peterselie.