Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zitten in de buitenste de meeste voedingsstoffen!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Chicken breast with herbs
½ piece
Leek
½ piece
Yellow bell pepper
½ piece
Red onion
75 g
Basmati rice
½ piece
Garlic
50 milliliters
Cooking cream
(Contains Milk)
25 g
Grated mature cheese
1 pinch
Nutmeg
5 g
Fresh flat leaf parsley
½ tablespoon
Flour
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
Voeg de basmatirijst en 180 ml water per persoon toe aan een pan met deksel. Verkruimel ¼ groentebouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat 10 minuten afgedekt staan.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de prei in de lengte, was grondig en snijd in dunne ringen. Snijd de paprika in dunne repen.
Weetje: De meeste vitaminen en mineralen zitten in het groene deel van de prei. Het bevat veel vitamine B6 - belangrijk voor je spieren én goed voor je immuunsysteem.
Snijd de kip in blokjes van 2 cm. Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de kip, rode ui, prei en de paprika toe en bak 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten al roerend. Voeg 50 ml water per persoon toe en roer met een garde tot het water volledig is opgenomen en je een gladde saus hebt. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de saus, breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten inkoken. Breng op smaak met peper.
Hak de bladpeterselie fijn. Voeg de kookroom, geraspte kaas, nootmuskaat, peper en zout toe aan de saus en meng goed. Laat 2 - 4 minuten verder inkoken (zie Tip). Voeg de kipblokjes, groenten en de helft van de bladpeterselie toe en meng goed.
Tip: Is de saus te dik? Voeg een beetje water toe.
Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de saus met kip en groenten over de rijst en garneer met de overige peterselie.