Krokante kip met sticky groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krokante kip met sticky groenten

Krokante kip met sticky groenten

met knoflook-gemberrijst en sesamzaadjes

De sesamkip is krokant vanbuiten en mals vanbinnen. Je maakt hem namelijk van kipfilethaasjes - het meest malse en gewilde stukje van de kipfilet.

Labels:
Familie
Allergenen :
Sesamzaad
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

75 gram

Basmatirijst

1 zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

100 gram

Kipfilethaasjes

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

180 ml

Zoutarme groentebouillon

25 gram

Bloem

30 ml

Water

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3480 kJ
Energie (kcal)832 kcal
Vetten27.3 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten105 g
waarvan suikers12.6 g
Vezels12 g
Eiwitten42.4 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

Groenten bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon.
  • Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik. Snijd de paprika en wortel in reepjes.
  • Meng in een kom de groenten met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier. Rooster de groenten 18 - 20 minuten in de oven.
Rijst koken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de roomboter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de gemberpuree toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de rijst en bouillon toe aan de pan.
  • Breng aan de kook, dek de pan af en kook de rijst 10 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en laat, afgedekt, 10 minuten staan.
Kip bakken
3
  • Meng in een diep bord de bloem en de aangegeven hoeveelheid water tot een glad beslag.
  • Meng in een ander diep bord het sesamzaad met de panko. Breng op smaak met peper en zout.
  • Dep de kip droog met keukenpapier. Haal de kip door het beslag van en vervolgens door het panko-sesammengsel. Leg de gepaneerde kip op een ander bord.
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 2 minuten per kant, of tot de kip goudbruin is. 
Serveren
4
  • Haal de kip uit de pan, leg op een bakplaat met bakpapier en bak nog 6 - 8 minuten in de oven, of tot de kip gaar is.
  • Meng in een kleine kom de sojasaus, honing en sambal.
  • Haal de bakplaat met groenten uit de oven, giet het honing-sojamengsel erover en meng goed. Zet weer terug in de oven en bak verder tot de groenten klaar zijn.
  • Verdeel de groenten en de rijst over de borden. Serveer de kip op de rijst.