Kip parmigiana met orecchiette in tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip parmigiana met orecchiette in tomatensaus

Kip parmigiana met orecchiette in tomatensaus

met buffelmozzarella, rood basilicum en een gemengde salade

Schelpjes, tongetjes, elleboogjes - de Italiaanse benamingen voor pastasoorten komt nooit zomaar uit de lucht vallen. Wat betekent orecchiette denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

90 gram

Orecchiette

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

5 gram

Rode basilicum

½ bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

40 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

1 stuk(s)

Kipfilet

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)897 kcal
Energie (kJ)3751 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers20 g
Vezels3.7 g
Eiwitten58 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Rasp
Saladekom
Koekenpan met deksel
Staafmixer

Instructies

Snijden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de orecchiette in 11 - 13 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Het is niet erg als de orecchiette afkoelt.

Tomatensaus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur. Fruit de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de gesneden tomaat, Italiaanse kruiden en tomatenblokjes toe met per persoon: 1/2 tl zwarte balsamicoazijn en 50 ml water. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat zachtjes 10 minuten koken. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
3

Snijd het rode basilicum grof. Scheur de buffelmozzarella klein en rasp de parmigiano reggiano fijn. Snijd de citroen in parten. Voeg de slamix en de helft van het rode basilicum toe aan een saladekom. Meng de salade vlak voor serveren met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout.

Kip bereiden
4

Leg de kipfilet op een snijplank en leg er een vel plasticfolie op. Sla de kipfilet met de onderkant van een pan plat, zodat hij overal even dik is. Wrijf vervolgens in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant.

Kaas smelten
5

Bedek de kipfilet met mozzarella en de helft van de geraspte parmigiano reggiano. Laat in 3 minuten smelten. Dek de pan eventueel af zodat de kaas makkelijker smelt. Voeg ondertussen het overige rode basilicum toe aan de tomatensaus en pureer de saus met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en roer de orecchiette erdoor.

Tip: Heb je een oven met grill-stand? Leg de kipfilet dan in een ovenschaal, bedek met de kaas en gratineer tot er een mooi bruin korstje op zit.

Serveren
6

Verdeel de orecchiette in tomatensaus over de borden. Leg de kip parmigiana erop en garneer met de overige geraspte parmigiano reggiano. Serveer met de salade en een partje citroen.