Dit recept is geïnspireerd op het Italiaanse gerecht piccata al limone. In Italië wordt dit meestal gemaakt met dunne plakjes kalfsvlees, maar in de Verenigde Staten is dit gerecht vooral populair met kip. Die laatste versie tover jij vandaag op tafel. Lekker fris en zuur, met heerlijk malse kip.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Sjalot
2.5 bosje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
125 gram
Rode cherrytomaten
½ stuk(s)
Citroen
½ stuk(s)
Knoflookteen
225 gram
Groene asperges
90 gram
Linguine
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Lupine, Eieren)
120 gram
Kipfilet
15 gram
Kappertjes
50 ml
Groentebouillon
½ el
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Bruine suiker
½ el
Olijfolie
1.5 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in 2 pannen met deksel. Bereid de bouillon. Snipper de sjalot, snijd de bladpeterselie fijn en halveer de rode cherrytomaten. Pers de citroen uit. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de onderste 2 cm van de groene asperges. Kook de asperges 1 – 2 minuten in de ene pan en schep ze daarna in een grote kom gevuld met koud water.
Meng ondertussen de cherrytomaten met de zwarte balsamicoazijn, bruine suiker, knoflook en olijfolie in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout en bak de cherrytomaten 20 – 25 minuten in de oven. Kook ondertussen de linguine, afgedekt, 8 – 10 minuten in de andere pan. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Leg ondertussen een stuk bakpapier of vershoudfolie over de kipfilet en sla met een koekenpan de filet plat. Haal het papier of de folie weg en bestrooi de kipfilet met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 3 – 4 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie terwijl je verder gaat met de saus.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een grill- of koekenpan en bak de groene asperges nog 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de hapjespan van de kip, zonder extra bakvet, op middelhoog vuur en bak de sjalot 1 – 2 minuten. Voeg 1/2 el citroensap per persoon, de bouillon en de kappertjes toe en laat 3 – 4 minuten zachtjes inkoken.
Haal de hapjespan van het vuur en roer er 1/2 el roomboter per persoon door. Voeg de cherrytomaten en de helft van de bladpeterselie toe. Schep de linguine er voorzichtig doorheen en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de linguine over de borden en leg de groene asperges ernaast. Leg de kipfilet op de linguine en garneer met de overige bladpeterselie.