Wist je dat onze rijst- en granenverpakking nu gemaakt is van papier? Door de verpakking bij het papier weg te gooien kan deze eenvoudig gerecycleerd worden!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
¾ stuk(s)
Paprika
100 gram
Kipfilethaasjes
¼
Tomatenpuree
65 gram
Champignons
75 gram
Witte langgraanrijst
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
⅓ tl
Gerookt paprikapoeder
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Bloem
½ el
Rodewijnazijn
1 tl
Mosterd
75 ml
Water
naar smaak
Peper en zout
Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook en voeg 1/4 kippenbouillonblokje per persoon toe. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 2 cm.
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de rijst. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilethaasjes in met peper en zout en bak ze in 2 - 3 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. De kip hoeft nog niet gaar te zijn. Voeg de knoflook, ui en paprika toe aan dezelfde hapjespan en bak 3 - 4 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe aan de hapjespan en bak 2 - 3 minuten. Snijd de champignons in kwarten. Voeg opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe en verhoog het vuur. Voeg de champignons toe en bak nog 4 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe, meng goed en roerbak 1 minuut.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.
Kook ondertussen de rijst 12 - 15 minuten in de pan. Giet daarna af en laat uitstomen. Hak de bladpeterselie grof.
Blus de groenten in de hapjespan af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en voeg de bouillon toe. Verlaag het vuur en roer er de crème fraîche, de helft van de peterselie en per persoon: 2 mespuntjes gerookt paprikapoeder en 1 tl mosterd door. Voeg de kipfilethaasjes opnieuw toe, breng op smaak met peper en zout en breng zachtjes aan de kook. Laat 5 - 6 minuten sudderen.
Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de kip stroganoff over de rijst en garneer met de overige peterselie.