Kip stroganoff met rijst
Kip stroganoff met rijst

Kip stroganoff met rijst

met paprika en champignons

Wist je dat onze rijst- en granenverpakking nu gemaakt is van papier? Door de verpakking bij het papier weg te gooien kan deze eenvoudig gerecycleerd worden!

Tags:
Calorie Smart
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

¾ piece

Bell pepper

100 g

Chicken fillets

¼

Tomato paste

65 g

Mushrooms

75 g

White long grain rice

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

25 g

Organic crème fraîche

(Contains Milk)

⅓ teaspoon

Smoked paprika

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Flour

½ tablespoon

Red wine vinegar

1 teaspoon

Mustard

75 milliliters

Water

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2781 kJ
Calories665 kcal
Fat22.6 g
Saturated Fat13.5 g
Carbohydrate75.2 g
Sugar10.8 g
Dietary Fiber7 g
Protein37.2 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook en voeg 1/4 kippenbouillonblokje per persoon toe. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de kipfilethaasjes in gelijke stukken van ongeveer 2 cm.

Bakken
2

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de rijst. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilethaasjes in met peper en zout en bak ze in 2 - 3 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. De kip hoeft nog niet gaar te zijn. Voeg de knoflook, ui en paprika toe aan dezelfde hapjespan en bak 3 - 4 minuten.

Saus maken
3

Voeg de tomatenpuree toe aan de hapjespan en bak 2 - 3 minuten. Snijd de champignons in kwarten. Voeg opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe en verhoog het vuur. Voeg de champignons toe en bak nog 4 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe, meng goed en roerbak 1 minuut.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Rijst koken
4

Kook ondertussen de rijst 12 - 15 minuten in de pan. Giet daarna af en laat uitstomen. Hak de bladpeterselie grof.

Saus afmaken
5

Blus de groenten in de hapjespan af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en voeg de bouillon toe. Verlaag het vuur en roer er de crème fraîche, de helft van de peterselie en per persoon: 2 mespuntjes gerookt paprikapoeder en 1 tl mosterd door. Voeg de kipfilethaasjes opnieuw toe, breng op smaak met peper en zout en breng zachtjes aan de kook. Laat 5 - 6 minuten sudderen.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de kip stroganoff over de rijst en garneer met de overige peterselie.