Volgens Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus. Zo past linguine, het dikkere broertje van spaghetti, perfect bij een lichte saus op basis van olie.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
25 gram
Rode pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten)
1 stuk(s)
Kipfilet met mediterrane kruiden
75 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Linguine
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
½ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 tl
Suiker
½ el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de knoflook fijn.
Meng in een ovenschaal de kookroom, de knoflook, de pesto en de tomaten in blik. Voeg per persoon: 1 tl suiker en 1/2 el zwarte balsamicoazijn toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door.
Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten?
Maak met een mes een paar schuine sneetjes in beide kanten van de kipfilet. Leg de kipfilet in de saus. Bak het geheel 25 - 30 minuten in de oven, of tot de kip gaar is.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Voeg, wanneer de kip nog 11 minuten moet bakken, de pasta toe aan het water. Dek af en kook 9 - 11 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Haal de kipfilet uit de ovenschaal en snijd in schuine plakjes. Meng de tomatensaus met de pasta.
Verdeel de pasta over de borden en leg de kipfilet erbovenop.