Volgens Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus. Zo past linguine, het dikkere broertje van spaghetti, perfect bij een lichte saus op basis van olie.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
25 g
Pesto rosso
(Contains Milk, Cashews May be present Peanuts, Tree nuts)
1 piece
Chicken breast with Mediterranean herbs
75 milliliters
Cooking cream
(Contains Milk)
90 g
Linguine
(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)
½ can
Tinned cherry tomatoes
1 piece
Garlic
1 teaspoon
Sugar
½ tablespoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de knoflook fijn.
Meng in een ovenschaal de kookroom, de knoflook, de pesto en de tomaten in blik. Voeg per persoon: 1 tl suiker en 1/2 el zwarte balsamicoazijn toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door.
Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten?
Maak met een mes een paar schuine sneetjes in beide kanten van de kipfilet. Leg de kipfilet in de saus. Bak het geheel 25 - 30 minuten in de oven, of tot de kip gaar is.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Voeg, wanneer de kip nog 11 minuten moet bakken, de pasta toe aan het water. Dek af en kook 9 - 11 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Haal de kipfilet uit de ovenschaal en snijd in schuine plakjes. Meng de tomatensaus met de pasta.
Verdeel de pasta over de borden en leg de kipfilet erbovenop.