Kip yakitori met zoete Aziatische saus en gomasio
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip yakitori met zoete Aziatische saus en gomasio

Kip yakitori met zoete Aziatische saus en gomasio

met rijst, broccoli en wortel

Yakitori betekent gegrilde kip in het Japans; yaki (gegrild) en tori (kip). Vandaag maak je een zoete saus om het gespiesd kippenvlees extra smaak te geven!

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

100 gram

Broccoliroosjes

1 stuk(s)

Bosui

100 gram

Kipsatéblokjes

2 stuk(s)

Spies

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

0.12 stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)647 kcal
Energie (kJ)2708 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers19 g
Vezels7.6 g
Eiwitten30 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne plakjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en wortel 1 minuut.

Tip: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Rijst koken
2

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg de broccoli en 3 el water per persoon toe aan de koekenpan van de wortel. Dek de pan af en stoof in 8 – 10 minuten gaar. Snijd ondertussen de bosui in stukken van 2 cm.

Kip bakken
3

Rijg de kip en de bosui om en om aan een spies. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipspiezen 3 - 4 minuten per kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Voeg in de laatste minuut de zoete Aziatische saus en de gomasio toe en laat de saus karamelliseren.

Serveren
4

Verdeel de groenten en de rijst over de borden. Leg op ieder bord 2 kipspiezen. Schenk de saus over de groenten en de rijst.