Kip yakitori met zoete Aziatische saus en gomasio
Kip yakitori met zoete Aziatische saus en gomasio

Kip yakitori met zoete Aziatische saus en gomasio

met rijst, broccoli en wortel

Yakitori betekent gegrilde kip in het Japans; yaki (gegrild) en tori (kip). Vandaag maak je een zoete saus om het gespiesd kippenvlees extra smaak te geven!

Tags:
Family
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

1 piece

Garlic

1 piece

Carrot

100 g

Broccoli florets

1 piece

Scallions

100 g

Diced chicken

2 piece

Skewers

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

0.12 piece

Low sodium chicken stock cube

Nutrition Values

Calories647 kcal
Energy (kJ)2708 kJ
Fat21 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate82 g
Sugar19 g
Dietary Fiber7.6 g
Protein30 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne plakjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en wortel 1 minuut.

Tip: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Rijst koken
2

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg de broccoli en 3 el water per persoon toe aan de koekenpan van de wortel. Dek de pan af en stoof in 8 – 10 minuten gaar. Snijd ondertussen de bosui in stukken van 2 cm.

Kip bakken
3

Rijg de kip en de bosui om en om aan een spies. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipspiezen 3 - 4 minuten per kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Voeg in de laatste minuut de zoete Aziatische saus en de gomasio toe en laat de saus karamelliseren.

Serveren
4

Verdeel de groenten en de rijst over de borden. Leg op ieder bord 2 kipspiezen. Schenk de saus over de groenten en de rijst.