Kip yakitori met zoete Aziatische saus en gomasio
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip yakitori met zoete Aziatische saus en gomasio

Kip yakitori met zoete Aziatische saus en gomasio

met rijst, broccoli en wortel

Yakitori betekent gegrilde kip in het Japans; yaki (gegrild) en tori (kip). Vandaag maak je een zoete saus om het gespiesd kippenvlees extra smaak te geven!

Labels:
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Broccoliroosjes

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Bosui

100 gram

Kipsatéblokjes

2 stuk(s)

Spies

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

1 stuk(s)

Gele wortel

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)653 kcal
Energie (kJ)2734 kJ
Vetten20.7 g
waarvan verzadigd3.7 g
Koolhydraten82.5 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels8 g
Eiwitten30 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Kook de rijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne plakjes.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en wortel 1 minuut.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Kip bakken
2
  • Voeg de broccoli en 3 el water per persoon toe aan de koekenpan van de wortel. Dek de pan af en stoof in 8 – 10 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de bosui in stukken van 2 cm. Rijg de kip en de bosui om en om aan een spies (zie Tip).
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de kipspiezen 3 - 4 minuten per kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn.

Tip: Heb je weinig tijd? Rijg de kipstukjes en bosui dan niet aan een spies, maar bak ze los in de pan. Minder werk, maar wel even lekker!

Afmaken
3
  • Voeg in de laatste minuut de zoete Aziatische saus en de gomasio toe.
  • Laat de saus karamelliseren.
Serveren
4
  • Verdeel de groenten en de rijst over de borden.
  • Leg op ieder bord 2 kipspiezen.
  • Schenk de saus over de groenten en de rijst.
  • Voeg eventueel sojasaus toe naar smaak.