Kip yakitori met zoete Aziatische saus en gomasio
Kip yakitori met zoete Aziatische saus en gomasio

Kip yakitori met zoete Aziatische saus en gomasio

met rijst, broccoli en wortel

Yakitori betekent gegrilde kip in het Japans; yaki (gegrild) en tori (kip). Vandaag maak je een zoete saus om het gespiesd kippenvlees extra smaak te geven!

Tags:
Family
Allergens:
Soy
Wheat
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

½ piece

Garlic

100 g

Broccoli florets

(May be present Celery)

1 piece

Scallions

100 g

Diced chicken

2 piece

Skewers

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

1 piece

Yellow carrot

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

1 tablespoon

Olive oil

to taste

[Reduced salt] soy sauce

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories653 kcal
Energy (kJ)2734 kJ
Fat20.7 g
Saturated Fat3.7 g
Carbohydrate82.5 g
Sugar14.6 g
Dietary Fiber8 g
Protein30 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Kook de rijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne plakjes.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en wortel 1 minuut.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Kip bakken
2
  • Voeg de broccoli en 3 el water per persoon toe aan de koekenpan van de wortel. Dek de pan af en stoof in 8 – 10 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de bosui in stukken van 2 cm. Rijg de kip en de bosui om en om aan een spies (zie Tip).
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de kipspiezen 3 - 4 minuten per kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn.

Tip: Heb je weinig tijd? Rijg de kipstukjes en bosui dan niet aan een spies, maar bak ze los in de pan. Minder werk, maar wel even lekker!

Afmaken
3
  • Voeg in de laatste minuut de zoete Aziatische saus en de gomasio toe.
  • Laat de saus karamelliseren.
Serveren
4
  • Verdeel de groenten en de rijst over de borden.
  • Leg op ieder bord 2 kipspiezen.
  • Schenk de saus over de groenten en de rijst.
  • Voeg eventueel sojasaus toe naar smaak.