Kipburger met rode pesto, mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipburger met rode pesto, mozzarella

Kipburger met rode pesto, mozzarella

met gegrilde puntpaprika en frisse salade met zonnebloempitten

Wist je dat een handjevol zonnebloempitten je al een groot deel van de aanbevolen hoeveelheid vitaminen, proteïnen en mineralen oplevert?

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Maanzaadbroodje

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

25 gram

Rode pesto

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ head

Botersla

½ stuk(s)

Tomaat

5 gram

Zonnebloempitten

1 stuk(s)

Kipburger

Zelf toevoegen

½ tl

Witte balsamicoazijn

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)833 kcal
Energie (kJ)3485 kJ
Vetten52 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten42 g
waarvan suikers7 g
Vezels8.7 g
Eiwitten45 g
Zout3 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Puntpaprika's grillen
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de rode puntpaprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen. Leg ze in een ovenschotel en besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de rode puntpaprika's 10 - 12 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat puntpaprika rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat onder andere in volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Burgers bakken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel en bak de kipburgers 4 - 6 minuten aan de ene kant. Snijd ondertussen 2 plakken mozzarella per persoon en snijd de overige mozzarella in blokjes voor in de salade. Draai de kipburgers om en bak nog 4 - 6 minuten. Leg vervolgens op elke burger 2 plakken mozzarella en bak, afgedekt, nog 3 - 4 minuten.

Salade maken
3

Meng in een saladekom per persoon: 1/4 el olijfolie en 1/2 tl witte balsamicoazijn. Snijd 1 plak tomaat per persoon en snijd de overige tomaat in blokjes. Snijd de botersla grof, maar houd 1 slablad per persoon apart voor op de burger. Meng de tomatenblokjes, de grof gesneden botersla, de helft van de geroosterde paprika en de overige blokjes mozzarella in de saladekom. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Snijd de broodjes open en besmeer met de rode pesto. Beleg de broodjes in deze volgorde: botersla, plakje tomaat, kipburger met mozzarella en de overige paprika. Serveer met de salade en garneer met de zonnebloempitten.

Tip: Heb je extra tijd? Rooster de zonnebloempitten dan eerst goudbruin.