Wist je dat een handjevol zonnebloempitten je al een groot deel van de aanbevolen hoeveelheid vitaminen, proteïnen en mineralen oplevert?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Maanzaadbroodje
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
25 gram
Rode pesto
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ head
Botersla
½ stuk(s)
Tomaat
5 gram
Zonnebloempitten
1 stuk(s)
Kipburger
½ tl
Witte balsamicoazijn
¾ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de rode puntpaprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen. Leg ze in een ovenschotel en besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de rode puntpaprika's 10 - 12 minuten in de oven.
Tip: Wist je dat puntpaprika rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat onder andere in volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel en bak de kipburgers 4 - 6 minuten aan de ene kant. Snijd ondertussen 2 plakken mozzarella per persoon en snijd de overige mozzarella in blokjes voor in de salade. Draai de kipburgers om en bak nog 4 - 6 minuten. Leg vervolgens op elke burger 2 plakken mozzarella en bak, afgedekt, nog 3 - 4 minuten.
Meng in een saladekom per persoon: 1/4 el olijfolie en 1/2 tl witte balsamicoazijn. Snijd 1 plak tomaat per persoon en snijd de overige tomaat in blokjes. Snijd de botersla grof, maar houd 1 slablad per persoon apart voor op de burger. Meng de tomatenblokjes, de grof gesneden botersla, de helft van de geroosterde paprika en de overige blokjes mozzarella in de saladekom. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de broodjes open en besmeer met de rode pesto. Beleg de broodjes in deze volgorde: botersla, plakje tomaat, kipburger met mozzarella en de overige paprika. Serveer met de salade en garneer met de zonnebloempitten.
Tip: Heb je extra tijd? Rooster de zonnebloempitten dan eerst goudbruin.