Wist je dat een handjevol zonnebloempitten je al een groot deel van de aanbevolen hoeveelheid vitaminen, proteïnen en mineralen oplevert?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Poppyseed roll
½ piece
Romano pepper
25 g
Pesto rosso
½ bulb(s)
Mozzarella
(Contains Milk)
½ head
Butter lettuce
½ piece
Tomato
5 g
Sunflower seeds
1 piece
Chicken burger
½ teaspoon
White balsamic vinegar
¾ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de rode puntpaprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen. Leg ze in een ovenschotel en besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de rode puntpaprika's 10 - 12 minuten in de oven.
Tip: Wist je dat puntpaprika rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat onder andere in volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel en bak de kipburgers 4 - 6 minuten aan de ene kant. Snijd ondertussen 2 plakken mozzarella per persoon en snijd de overige mozzarella in blokjes voor in de salade. Draai de kipburgers om en bak nog 4 - 6 minuten. Leg vervolgens op elke burger 2 plakken mozzarella en bak, afgedekt, nog 3 - 4 minuten.
Meng in een saladekom per persoon: 1/4 el olijfolie en 1/2 tl witte balsamicoazijn. Snijd 1 plak tomaat per persoon en snijd de overige tomaat in blokjes. Snijd de botersla grof, maar houd 1 slablad per persoon apart voor op de burger. Meng de tomatenblokjes, de grof gesneden botersla, de helft van de geroosterde paprika en de overige blokjes mozzarella in de saladekom. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de broodjes open en besmeer met de rode pesto. Beleg de broodjes in deze volgorde: botersla, plakje tomaat, kipburger met mozzarella en de overige paprika. Serveer met de salade en garneer met de zonnebloempitten.
Tip: Heb je extra tijd? Rooster de zonnebloempitten dan eerst goudbruin.