Kipburger met rode pesto, mozzarella
Kipburger met rode pesto, mozzarella

Kipburger met rode pesto, mozzarella

met gegrilde puntpaprika en frisse salade met zonnebloempitten

Wist je dat een handjevol zonnebloempitten je al een groot deel van de aanbevolen hoeveelheid vitaminen, proteïnen en mineralen oplevert?

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Poppyseed roll

½ piece

Romano pepper

25 g

Pesto rosso

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

½ head

Butter lettuce

½ piece

Tomato

5 g

Sunflower seeds

1 piece

Chicken burger

Not included in your delivery

½ teaspoon

White balsamic vinegar

¾ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories833 kcal
Energy (kJ)3485 kJ
Fat52 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate42 g
Sugar7 g
Dietary Fiber8.7 g
Protein45 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Fryingpan with lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Puntpaprika's grillen
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de rode puntpaprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen. Leg ze in een ovenschotel en besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de rode puntpaprika's 10 - 12 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat puntpaprika rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat onder andere in volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Burgers bakken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel en bak de kipburgers 4 - 6 minuten aan de ene kant. Snijd ondertussen 2 plakken mozzarella per persoon en snijd de overige mozzarella in blokjes voor in de salade. Draai de kipburgers om en bak nog 4 - 6 minuten. Leg vervolgens op elke burger 2 plakken mozzarella en bak, afgedekt, nog 3 - 4 minuten.

Salade maken
3

Meng in een saladekom per persoon: 1/4 el olijfolie en 1/2 tl witte balsamicoazijn. Snijd 1 plak tomaat per persoon en snijd de overige tomaat in blokjes. Snijd de botersla grof, maar houd 1 slablad per persoon apart voor op de burger. Meng de tomatenblokjes, de grof gesneden botersla, de helft van de geroosterde paprika en de overige blokjes mozzarella in de saladekom. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Snijd de broodjes open en besmeer met de rode pesto. Beleg de broodjes in deze volgorde: botersla, plakje tomaat, kipburger met mozzarella en de overige paprika. Serveer met de salade en garneer met de zonnebloempitten.

Tip: Heb je extra tijd? Rooster de zonnebloempitten dan eerst goudbruin.