Kipburger met vadouvanmayonaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipburger met vadouvanmayonaise

Kipburger met vadouvanmayonaise

en een grote salade

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipburger

½ head

Botersla

125 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Maanzaadbroodje

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

0.17 zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

15 gram

Oude-kaasblokjes

5 gram

Walnootstukjes

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)869 kcal
Energie (kJ)3634 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers13 g
Vezels6.2 g
Eiwitten38 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Kipburger bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipburger 4 - 6 minuten per kant of totdat deze gaar is.

Groenten snijden
2

Pluk per persoon 2 bladen van de botersla om later op het broodje te gebruiken. Scheur de rest van de botersla grof.Halveer de cherrytomaten.

Saus en dressing maken
3

Bak het kaiserbroodje 6 - 8 minuten in de oven.Meng in een kleine kom de mayonaise met 1/2 tl vadouvankruiden per persoon.Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de witte balsamicoazijn, mosterd en honing.

Tip: Eet je deze burger met kinderen en gaan zij de uitgesproken smaak van vadouvan misschien niet lekker vinden? Maak twee aparte bakjes met de mayonaise: één met en één zonder de vadouvankruiden. Zo kan iedereen het proeven en zelf kiezen welke variant ze willen.

Serveren
4

Meng de gescheurde botersla en cherrytomaten met de dressing. Garneer de salade met de oude kaasblokjes en walnootstukjes.Snijd de kaiserbroodjes open en leg op elk broodje de slabladen en een kipburger. Garneer met de vadouvanmayonaise.