Kipburger met vadouvanmayonaise
Kipburger met vadouvanmayonaise

Kipburger met vadouvanmayonaise

en een grote salade

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Chicken burger

½ head

Butter lettuce

125 g

Red cherry tomatoes

1 piece

Poppyseed roll

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

0.17 sachet(s)

Vadouvan

(Contains Mustard)

15 g

Aged cheese cubes

5 g

Chopped walnuts

Not included in your delivery

½ tablespoon

White balsamic vinegar

1 teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories869 kcal
Energy (kJ)3634 kJ
Fat53 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate55 g
Sugar13 g
Dietary Fiber6.2 g
Protein38 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Kipburger bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipburger 4 - 6 minuten per kant of totdat deze gaar is.

Groenten snijden
2

Pluk per persoon 2 bladen van de botersla om later op het broodje te gebruiken. Scheur de rest van de botersla grof.Halveer de cherrytomaten.

Saus en dressing maken
3

Bak het kaiserbroodje 6 - 8 minuten in de oven.Meng in een kleine kom de mayonaise met 1/2 tl vadouvankruiden per persoon.Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de witte balsamicoazijn, mosterd en honing.

Tip: Eet je deze burger met kinderen en gaan zij de uitgesproken smaak van vadouvan misschien niet lekker vinden? Maak twee aparte bakjes met de mayonaise: één met en één zonder de vadouvankruiden. Zo kan iedereen het proeven en zelf kiezen welke variant ze willen.

Serveren
4

Meng de gescheurde botersla en cherrytomaten met de dressing. Garneer de salade met de oude kaasblokjes en walnootstukjes.Snijd de kaiserbroodjes open en leg op elk broodje de slabladen en een kipburger. Garneer met de vadouvanmayonaise.