Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Chicken burger
½ head
Butter lettuce
125 g
Red cherry tomatoes
1 piece
Poppyseed roll
50 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
0.17 sachet(s)
Vadouvan
(Contains Mustard)
15 g
Aged cheese cubes
5 g
Chopped walnuts
½ tablespoon
White balsamic vinegar
1 teaspoon
Mustard
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
Verwarm de oven voor op 180 graden.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipburger 4 - 6 minuten per kant of totdat deze gaar is.
Pluk per persoon 2 bladen van de botersla om later op het broodje te gebruiken. Scheur de rest van de botersla grof.Halveer de cherrytomaten.
Bak het kaiserbroodje 6 - 8 minuten in de oven.Meng in een kleine kom de mayonaise met 1/2 tl vadouvankruiden per persoon.Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de witte balsamicoazijn, mosterd en honing.
Tip: Eet je deze burger met kinderen en gaan zij de uitgesproken smaak van vadouvan misschien niet lekker vinden? Maak twee aparte bakjes met de mayonaise: één met en één zonder de vadouvankruiden. Zo kan iedereen het proeven en zelf kiezen welke variant ze willen.
Meng de gescheurde botersla en cherrytomaten met de dressing. Garneer de salade met de oude kaasblokjes en walnootstukjes.Snijd de kaiserbroodjes open en leg op elk broodje de slabladen en een kipburger. Garneer met de vadouvanmayonaise.