Kipcurry met bloemkoolrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipcurry met bloemkoolrijst

Kipcurry met bloemkoolrijst

met naanbrood

In plaats van gewone rijst, gebruik je bloemkoolrijst – die is niet alleen sneller gaar, maar het is ook een makkelijke manier om extra groente binnen te krijgen.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

45 gram

Witte langgraanrijst

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

½ zakje(s)

Gele currykruiden

90 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Naanbrood

100 gram

Bloemkoolrijst

Zelf toevoegen

¾ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)806 kcal
Energie (kJ)3371 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers11 g
Vezels6.9 g
Eiwitten31 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Curry maken
2

Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de knoflook, paprika, ui en kippendijreepjes 3 - 4 minuten. Voeg de currykruiden toe en bak nog 1 minuut. Voeg de kokosmelk toe, roer goed door, verlaag het vuur en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Bloemkoolrijst bakken
3

Bak het naanbrood 4 - 6 minuten in de oven. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de bloemkoolrijst 3 - 4 minuten. Breng op smaak met ruim peper en zout.

Serveren
4

Meng de bloemkoolrijst door de gewone rijst en verdeel over diepe borden. Schep de kipcurry erover. Serveer met het naanbrood.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen.