Kipfilet met rodewijnstoof
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilet met rodewijnstoof

Kipfilet met rodewijnstoof

geïnspireerd op coq au vin, met romige aardappelpuree

Een verschil met de normale champignon, is dat de kastanjechampignon minder vocht bevat. Deze zal daarom minder slinken dan je gewend bent van de witte champignon.

Labels:
Eiwitrijk
Allergenen :
Sulfiet
Mosterd
Soja
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 ml

Rode wijn

(Bevat Sulfiet)

125 gram

Kastanjechampignons

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

10 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Mosterd, Soja, Gerst)

2.5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Kipfilet

Zelf toevoegen

75 ml

Zoutarme groentebouillon

2 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

1

[Plantaardige] melk

½ el

Bloem

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3221 kJ
Energie (kcal)770 kcal
Vetten36.8 g
waarvan verzadigd22.5 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels16.4 g
Eiwitten44.7 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Pan
Aardappelstamper
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui fijn. Snijd de wortel in halve maantjes. Snijd de peterselie en bieslook fijn, maar bewaar ze apart.

Aardappelen koken
2

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de kruidenroomkaas, de bieslook, een scheutje melk of kookvocht en per persoon: 1 el roomboter en 1 el mosterd toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten bakken
3

Snijd de champignons in kwarten en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en wortel 5 - 6 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 4 - 5 minuten. Ris de blaadjes van de tijm en snijd fijn. 

Saus maken
4

Voeg de bloem en de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg de rode wijn, worcestershiresaus, tijm, suiker en bouillon toe en roer goed door. Breng aan de kook en kook 2 - 4 minuten, zodat de alcohol kan verdampen. Verlaag het vuur en laat op laag vuur pruttelen tot serveren. Breng op smaak met peper en zout.

Roosteren
5

Breng de kipfilet op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten aan beide kanten. Verlaag het vuur en bak nog 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Leg de kipfilet ernaast. Schep de rodewijnstoof erover en garneer met de peterselie.