Een verschil met de normale champignon, is dat de kastanjechampignon minder vocht bevat. Deze zal daarom minder slinken dan je gewend bent van de witte champignon.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 milliliters
Red wine
(Contains Sulphites)
125 g
Chestnut mushrooms
250 g
Potatoes
½ piece
Garlic
½ piece
Carrot
10 milliliters
Worcestershire sauce
(Contains Mustard, Soy, Barley)
2.5 g
Fresh thyme
(May be present Celery)
5 g
Fresh flat leaf parsley & chives
25 g
Herbed cream cheese
(Contains Milk)
½ piece
Onion
1 piece
Chicken breast
75 milliliters
Low sodium vegetable stock
2 tablespoon
[Plant-based] butter
1 teaspoon
Mustard
1
[Plant-based] milk
½ tablespoon
Flour
½ teaspoon
Sugar
to taste
Salt and pepper
Bereid de bouillon. Snipper de ui fijn. Snijd de wortel in halve maantjes. Snijd de peterselie en bieslook fijn, maar bewaar ze apart.
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de kruidenroomkaas, de bieslook, een scheutje melk of kookvocht en per persoon: 1 el roomboter en 1 el mosterd toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de champignons in kwarten en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en wortel 5 - 6 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 4 - 5 minuten. Ris de blaadjes van de tijm en snijd fijn.
Voeg de bloem en de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg de rode wijn, worcestershiresaus, tijm, suiker en bouillon toe en roer goed door. Breng aan de kook en kook 2 - 4 minuten, zodat de alcohol kan verdampen. Verlaag het vuur en laat op laag vuur pruttelen tot serveren. Breng op smaak met peper en zout.
Breng de kipfilet op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten aan beide kanten. Verlaag het vuur en bak nog 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is.
Verdeel de aardappelpuree over de borden. Leg de kipfilet ernaast. Schep de rodewijnstoof erover en garneer met de peterselie.