Wie kent het niet: de klassieke combinatie van kip, friet en appelmoes. Vandaag bereid je een variant met groentefrietjes. Dat is niet alleen lekker, maar ook een stuk gezonder. Appel en peer gaan goed samen en dat proef je in de friszoete appel-perenmoes die je erbij serveert.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
¼ stuk(s)
Knolselderij
(Bevat Selderij)
100 gram
Pastinaak
½ stuk(s)
Gele wortel
½ stuk(s)
Peen
1 tl
Paprikapoeder
2 stuk(s)
Gekruide kipdrumsticks
½ stuk(s)
Appel
½ stuk(s)
Peer
25 gram
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
1 el
Olijfolie
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de knolselderij. Snijd van de knolselderij, pastinaak, gele peen en oranje peen frietjes van 1/2 – 1 cm breed.
Meng de groentefrietjes op een bakplaat met bakpapier met per persoon 1 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder, peper en zout. Bak 25 – 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de kipdrumsticks in 5 – 6 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur, schenk 1 el water per persoon in de pan en bak de kipdrumsticks, afgedekt, 15 – 18 minuten. Keer regelmatig om. Haal uit de pan en bewaar apart.
Schil ondertussen de appel en de peer, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
Laat de overige roomboter smelten in een steelpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de appel- en perenstukjes en per persoon 2 el water en 1 tl honing toe aan de steelpan. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten op laag vuur koken. Haal de pan daarna van het vuur en roer het geheel goed door. Prak grof met een vork en bewaar de appel-perenmoes tot gebruik met het deksel op de pan.
Verdeel de groentefrietjes over de borden, schep de appel-perenmoes erbij en verdeel de kipdrumsticks over de borden. Serveer met de mayonaise.