Kipdrumsticks met zelfgemaakte appel-perenmoes
Kipdrumsticks met zelfgemaakte appel-perenmoes

Kipdrumsticks met zelfgemaakte appel-perenmoes

geserveerd met groentefrietjes

Wie kent het niet: de klassieke combinatie van kip, friet en appelmoes. Vandaag bereid je een variant met groentefrietjes. Dat is niet alleen lekker, maar ook een stuk gezonder. Appel en peer gaan goed samen en dat proef je in de friszoete appel-perenmoes die je erbij serveert.

Allergens:
Celery
Egg
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Knolselderij

(Contains Celery)

100 g

Pastinaak

½ unit

Gele wortel

½ unit

Peen

1 teaspoon

Paprikapoeder

2 unit

Gekruide kipdrumsticks

½ unit

Appel

½ unit

Peer

25 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4038 kJ
Calories965 kcal
Fat58 g
Saturated Fat15.4 g
Carbohydrate62 g
Sugar37.2 g
Dietary Fiber25 g
Protein34 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Casserole with Lid
Saucepan

Cooking Steps

Cutting
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de knolselderij. Snijd van de knolselderij, pastinaak, gele peen en oranje peen frietjes van 1/2 – 1 cm breed.

Baking
2

Meng de groentefrietjes op een bakplaat met bakpapier met per persoon 1 el olijfolie, 1 tl paprikapoeder, peper en zout. Bak 25 – 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Frying
3

Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel op hoog vuur en bak de kipdrumsticks in 5 – 6 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur, schenk 1 el water per persoon in de pan en bak de kipdrumsticks, afgedekt, 15 – 18 minuten. Keer regelmatig om. Haal uit de pan en bewaar apart.

Cutting
4

Schil ondertussen de appel en de peer, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.

Cooking
5

Laat de overige roomboter smelten in een steelpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de appel- en perenstukjes en per persoon 2 el water en 1 tl honing toe aan de steelpan. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten op laag vuur koken. Haal de pan daarna van het vuur en roer het geheel goed door. Prak grof met een vork en bewaar de appel-perenmoes tot gebruik met het deksel op de pan.

Serve
6

Verdeel de groentefrietjes over de borden, schep de appel-perenmoes erbij en verdeel de kipdrumsticks over de borden. Serveer met de mayonaise.