Kipfilet met bieslookroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilet met bieslookroomsaus

Kipfilet met bieslookroomsaus

met gebakken krieltjes en een salade

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuk(s)

Kipfilet

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

50 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bieslook

20 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Bloem

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

2 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)760 kcal
Energie (kJ)3182 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd26 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers9 g
Vezels6.7 g
Eiwitten31 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 15 - 20 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

Bakken en snijden
2

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilet in met peper en zout en bak 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de bieslook fijn. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, peper en zout.

Saus maken
3

Haal de kipfilet uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde koekenpan 1 el roomboter per persoon op middelmatig vuur. Voeg wanneer de boter gesmolten is, 1/2 el bloem per persoon toe. Bak dit 1 minuut, tot de bloem begint te geuren. Voeg vervolgens per persoon: 50 ml slagroom en 50 ml water toe en verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje boven de pan. Breng op smaak met peper. Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Laat de saus 3 - 5 minuten op laag vuur inkoken. Voeg vlak voor serveren de bieslook en de kipfilet weer toe aan de pan met de saus.

Serveren
4

Voeg de komkommer, tomaat en veldsla toe aan de dressing en schep om. Verdeel de krieltjes over de borden en serveer met de de kipfilet in bieslookroomsaus en de salade.