Kipfilet met bieslookroomsaus
Kipfilet met bieslookroomsaus

Kipfilet met bieslookroomsaus

met gebakken krieltjes en een salade

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Tags:
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]

1 piece

Chicken breast

⅓ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Tomato

50 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

5 g

Fresh chives

20 g

Lamb's lettuce

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Flour

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

2 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories760 kcal
Energy (kJ)3182 kJ
Fat48 g
Saturated Fat26 g
Carbohydrate48 g
Sugar9 g
Dietary Fiber6.7 g
Protein31 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bereiden
1

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 15 - 20 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

Bakken en snijden
2

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilet in met peper en zout en bak 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de bieslook fijn. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing, peper en zout.

Saus maken
3

Haal de kipfilet uit de pan en bewaar apart. Verhit in dezelfde koekenpan 1 el roomboter per persoon op middelmatig vuur. Voeg wanneer de boter gesmolten is, 1/2 el bloem per persoon toe. Bak dit 1 minuut, tot de bloem begint te geuren. Voeg vervolgens per persoon: 50 ml slagroom en 50 ml water toe en verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje boven de pan. Breng op smaak met peper. Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Laat de saus 3 - 5 minuten op laag vuur inkoken. Voeg vlak voor serveren de bieslook en de kipfilet weer toe aan de pan met de saus.

Serveren
4

Voeg de komkommer, tomaat en veldsla toe aan de dressing en schep om. Verdeel de krieltjes over de borden en serveer met de de kipfilet in bieslookroomsaus en de salade.