Salade caprese: simpel, maar oh zo lekker – niet voor niets een echte klassieker! Met rijpe tomaten, smaakvolle buffelmozzarella, vers basilicum en goede olijfolie maak je in een handomdraai een heerlijke salade. Hoe beter de kwaliteit van de ingrediënten, hoe lekkerder de caprese. Voor de kip maak je zelf een notenkorstje van walnoot, hazelnoot en knoflook.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
10 gram
Walnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
10 gram
Geroosterde hazelnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Kipfilet
125 gram
Verse pappardelle
(Bevat Eieren, Gluten)
1 stuk(s)
Pruimtomaat
60 gram
Mini-romatomaten
½ stuk(s)
Buffelmozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2.5 gram
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
15 gram
Olijven & kappertjes
15 gram
Semi-gedroogde tomaten
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Fles olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Hak de walnoten en de hazelnoten fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom met een vork de roomboter met de knoflook en de noten en breng op smaak met peper en zout.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 4 – 6 minuten rondom bruin. Hij hoeft nog niet gaar te zijn. Kook ondertussen ruim water in een pan met deksel voor de verse pappardelle.
Leg ondertussen de kipfilet inclusief bakvet in een ovenschaal en besmeer de bovenkant van de filet met het grootste deel van de notenboter. Schep de rest van de notenboter bij het bakvet in de ovenschaal en bak de kipfilets 6 – 8 minuten in de oven. Kook de verse pappardelle 4 – 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uistomen.
Snijd ondertussen de pruimtomaat en mini-romatomaten in plakken en scheur de buffelmozzarella in grove stukken. Meng in een kom de zwarte balsamicoazijn met de helft van de extra vierge olijfolie, peper en zout. Snijd de blaadjes basilicum grof. Leg de plakken tomaat op een serveerschaal en verdeel de mozzarella erover. Besprenkel de salade caprese met de dressing en bestrooi met het basilicum.
Hak de olijven en de kappertjes grof. Snijd de semi gedroogde tomaten in stukjes. Schep de kipfilet uit de ovenschaal en meng de pappardelle met het overgebleven bakvet en de losgelaten nootjes in de ovenschaal. Schep vervolgens de semi gedroogde tomaten, de olijven en kappertjes door de pappardelle en breng op smaak met de overige extra vierge olijfolie, peper en zout.
Verdeel de pappardelle over de borden en leg de kipfilet erop. Serveer met de salade caprese.