Kipfilet met notenkorst
Kipfilet met notenkorst

Kipfilet met notenkorst

met salade caprese en verse pappardelle

Salade caprese: simpel, maar oh zo lekker – niet voor niets een echte klassieker! Met rijpe tomaten, smaakvolle buffelmozzarella, vers basilicum en goede olijfolie maak je in een handomdraai een heerlijke salade. Hoe beter de kwaliteit van de ingrediënten, hoe lekkerder de caprese. Voor de kip maak je zelf een notenkorstje van walnoot, hazelnoot en knoflook.

Allergens:
Tree nuts
Egg
Gluten
Milk
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

10 g

Walnoten

(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

10 g

Geroosterde hazelnoten

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

½ unit

Knoflookteen

1 unit

Kipfilet

125 g

Verse pappardelle

(Contains Egg, Gluten)

1 unit

Pruimtomaat

60 g

Mini-romatomaten

½ unit

Buffelmozzarella

(Contains Milk)

2.5 g

Vers basilicum

(Contains Celery)

15 g

Olijven & kappertjes

15 g

Semi-gedroogde tomaten

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 tablespoon

Fles olijfolie

Not included in your delivery

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4646 kJ
Calories1111 kcal
Fat63 g
Saturated Fat18.6 g
Carbohydrate76 g
Sugar8.1 g
Dietary Fiber6 g
Protein56 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Small Bowl
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Oven Dish
Bowl

Cooking Steps

Notenboter maken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Haal de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Hak de walnoten en de hazelnoten fijn en pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom met een vork de roomboter met de knoflook en de noten en breng op smaak met peper en zout.

Kip bakken
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 4 – 6 minuten rondom bruin. Hij hoeft nog niet gaar te zijn. Kook ondertussen ruim water in een pan met deksel voor de verse pappardelle.

Kip in de oven
3

Leg ondertussen de kipfilet inclusief bakvet in een ovenschaal en besmeer de bovenkant van de filet met het grootste deel van de notenboter. Schep de rest van de notenboter bij het bakvet in de ovenschaal en bak de kipfilets 6 – 8 minuten in de oven. Kook de verse pappardelle 4 – 6 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uistomen.

Caprese maken
4

Snijd ondertussen de pruimtomaat en mini-romatomaten in plakken en scheur de buffelmozzarella in grove stukken. Meng in een kom de zwarte balsamicoazijn met de helft van de extra vierge olijfolie, peper en zout. Snijd de blaadjes basilicum grof. Leg de plakken tomaat op een serveerschaal en verdeel de mozzarella erover. Besprenkel de salade caprese met de dressing en bestrooi met het basilicum.

Pasta afmaken
5

Hak de olijven en de kappertjes grof. Snijd de semi gedroogde tomaten in stukjes. Schep de kipfilet uit de ovenschaal en meng de pappardelle met het overgebleven bakvet en de losgelaten nootjes in de ovenschaal. Schep vervolgens de semi gedroogde tomaten, de olijven en kappertjes door de pappardelle en breng op smaak met de overige extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pappardelle over de borden en leg de kipfilet erop. Serveer met de salade caprese.