Citroen en zure room maken dit gerecht lekker fris. Het staat bovendien zo op tafel en door de quinoa en broccoli samen te koken bespaar je ook nog eens afwas. Bedenk jij maar vast wat je gaat doen met de tijd die je overhoudt!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
200 gram
Broccoli
85 gram
Quinoa
10 gram
Pijnboompitten
(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
½ stuk(s)
Knoflookteen
2.5 bosje(s)
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Citroen
100 gram
Kipgyros
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
250 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en bak de ui 1 – 2 minuten.
Voeg de quinoa, broccoli en de bouillon toe en kook, afgedekt, 15 minuten. Voeg eventueel extra water toe. Roer halverwege een paar keer door zodat de quinoa niet aanbakt. Giet daarna af en roer de quinoa los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren, haal uit de pan en bewaar apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie grof. Rasp de schil van de citroen, pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in parten.
Verhit de overige olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de kipgyros toe en bak in 4 – 6 minuten rondom gaar.
Meng ondertussen de helft van de krulpeterselie door de broccoli en quinoa. Meng in een kleine kom 2 tl citroensap en 1/2 tl citroenrasp per persoon met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schenk de dressing door de broccoli en quinoa.
Verdeel de citroenquinoa over de borden. Schep de kipgyros met knoflook erover en garneer met de pijnboompitten en de overige krulpeterselie en citroenrasp naar smaak. Serveer met citroenparten en de zure room.