Kipgyros met citroenquinoa
Kipgyros met citroenquinoa

Kipgyros met citroenquinoa

Met broccoli en pijnboompitten

Citroen en zure room maken dit gerecht lekker fris. Het staat bovendien zo op tafel en door de quinoa en broccoli samen te koken bespaar je ook nog eens afwas. Bedenk jij maar vast wat je gaat doen met de tijd die je overhoudt!

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

200 g

Broccoli

85 g

Quinoa

10 g

Pijnboompitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

½ unit

Knoflookteen

2.5 bunch

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

½ unit

Citroen

100 g

Kipgyros

25 g

Biologische zure room

(Contains Milk)

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3753 kJ
Calories897 kcal
Fat49 g
Saturated Fat9.9 g
Carbohydrate64 g
Sugar7 g
Dietary Fiber12 g
Protein43 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fork
Tall-Sided Pan
Grater
Small Bowl
Plate

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en bak de ui 1 – 2 minuten.

Koken
2

Voeg de quinoa, broccoli en de bouillon toe en kook, afgedekt, 15 minuten. Voeg eventueel extra water toe. Roer halverwege een paar keer door zodat de quinoa niet aanbakt. Giet daarna af en roer de quinoa los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren, haal uit de pan en bewaar apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie grof. Rasp de schil van de citroen, pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in parten.

Bakken
4

Verhit de overige olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de kipgyros toe en bak in 4 – 6 minuten rondom gaar.

Op smaak brengen
5

Meng ondertussen de helft van de krulpeterselie door de broccoli en quinoa. Meng in een kleine kom 2 tl citroensap en 1/2 tl citroenrasp per persoon met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schenk de dressing door de broccoli en quinoa.

Serveren
6

Verdeel de citroenquinoa over de borden. Schep de kipgyros met knoflook erover en garneer met de pijnboompitten en de overige krulpeterselie en citroenrasp naar smaak. Serveer met citroenparten en de zure room.