Kipgyros met kruidige tabouleh en slamelange
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipgyros met kruidige tabouleh en slamelange

Kipgyros met kruidige tabouleh en slamelange

Een kruidige salade van bulgur, tomaat, peterselie en citroensap

Tabouleh is een van oorsprong Libanese salade, waar het als bijgerecht wordt gegeten. Maar wij hebben er een onwijs lekker hoofdgerecht van gemaakt. Het hoofdingrediënt is bulgur, een graanproduct dat voornamelijk in de Arabische wereld wordt gebruikt. Tabouleh betekent lichtscherp in het Arabisch, wat uiteraard naar de smaak van het gerecht verwijst.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Ui

120 gram

Kipgyros

1 tl

Gemalen komijnzaad

125 gram

Rode cherrytomaten

¼ stuk(s)

Citroen

1 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

3 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Gemengde sla

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)653 kcal
Energie (kJ)2732 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers0 g
Vezels20 g
Eiwitten36 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 12 minuten droog. Roer de korrels met een vork los. Laat de bulgur zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de ui.

Bak de kipgyros en de ui.
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipgyros in 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en het komijnpoeder toe en bak nog 5 – 6 minuten op middelmatig vuur.

Snijd de verse kruiden fijn.
4

Halveer ondertussen de cherrytomaten. Pers het sap van de citroen uit. Hak of snijd de krulpeterselie en munt fijn.

Maak de tabouleh.
5

Maak de tabouleh door de bulgur in een saladekom te mengen met de tomaat, ¾ van de peterselie en munt, 1 tl citroensap per persoon en de extra vierge olijfolie. Voeg ook de slamelange toe en breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi met de overige peterselie en munt.
6

Verdeel de tabouleh en de kipgyros over de borden. Bestrooi met de overige peterselie en munt.