Tabouleh is een van oorsprong Libanese salade, waar het als bijgerecht wordt gegeten. Maar wij hebben er een onwijs lekker hoofdgerecht van gemaakt. Het hoofdingrediënt is bulgur, een graanproduct dat voornamelijk in de Arabische wereld wordt gebruikt. Tabouleh betekent lichtscherp in het Arabisch, wat uiteraard naar de smaak van het gerecht verwijst.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Bulgur
(Contains Gluten May be present Soy)
½ unit
Ui
120 g
Kipgyros
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
125 g
Rode cherrytomaten
¼ unit
Citroen
1 sprig
Verse krulpeterselie
(May be present Celery)
3 leaves
Verse munt
(May be present Celery)
40 g
Gemengde sla
175 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 12 minuten droog. Roer de korrels met een vork los. Laat de bulgur zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipgyros in 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en het komijnpoeder toe en bak nog 5 – 6 minuten op middelmatig vuur.
Halveer ondertussen de cherrytomaten. Pers het sap van de citroen uit. Hak of snijd de krulpeterselie en munt fijn.
Maak de tabouleh door de bulgur in een saladekom te mengen met de tomaat, ¾ van de peterselie en munt, 1 tl citroensap per persoon en de extra vierge olijfolie. Voeg ook de slamelange toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de tabouleh en de kipgyros over de borden. Bestrooi met de overige peterselie en munt.