Kipmerguez met ovengroenten en gebakken aardappelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipmerguez met ovengroenten en gebakken aardappelen

Kipmerguez met ovengroenten en gebakken aardappelen

Perfect voor een drukke dag

Dit recept is erg smaakvol en toch heb je er niet veel werk aan. Omdat je bijna alles in de oven bereidt, heb je achteraf ook nog eens weinig afwas. Ideaal toch? Omdat je de kipmerguez mee in de oven bakt met de groenten, nemen ze heel wat smaak van elkaar over. Erg lekker!

Labels:
Kindvriendelijk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Gedroogde rozemarijn

2 stuk(s)

Kipmerguezworstjes

Zelf toevoegen

2 stuk(s)

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)603 kcal
Energie (kJ)2523 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten24 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

Bak de aardappelen.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen (anabelle) en snijd in parten. Snijd of pers de knoflook fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de aardappelen en de helft van de knoflook 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig om. Haal na 20 minuten de deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

Bak de groenten
2

Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne parten. Snijd de paprika in repen. Meng de groenten met de rozemarijn, overige knoflook, overige olijfolie, peper en zout op een bakplaat met bakpapier. Leg de kipmerguez bij de groenten en bak 20 minuten in de oven. Schep tussendoor een keer om.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
3

Verdeel de aardappelen, groenten en kipmerguez over de borden.