Kipmerguez met ovengroenten en gebakken aardappelen
Kipmerguez met ovengroenten en gebakken aardappelen

Kipmerguez met ovengroenten en gebakken aardappelen

Perfect voor een drukke dag

Dit recept is erg smaakvol en toch heb je er niet veel werk aan. Omdat je bijna alles in de oven bereidt, heb je achteraf ook nog eens weinig afwas. Ideaal toch? Omdat je de kipmerguez mee in de oven bakt met de groenten, nemen ze heel wat smaak van elkaar over. Erg lekker!

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

300 g

Vastkokende aardappelen

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Rode ui

½ unit

Venkel

½ unit

Rode paprika

½ unit

Gedroogde rozemarijn

2 unit

Kipmerguezworstjes

Not included in your delivery

2 unit

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories603 kcal
Energy (kJ)2523 kJ
Fat23 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate68 g
Sugar0 g
Dietary Fiber12 g
Protein24 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

Bak de aardappelen.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen (anabelle) en snijd in parten. Snijd of pers de knoflook fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de aardappelen en de helft van de knoflook 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Roer regelmatig om. Haal na 20 minuten de deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.

Bak de groenten
2

Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne parten. Snijd de paprika in repen. Meng de groenten met de rozemarijn, overige knoflook, overige olijfolie, peper en zout op een bakplaat met bakpapier. Leg de kipmerguez bij de groenten en bak 20 minuten in de oven. Schep tussendoor een keer om.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
3

Verdeel de aardappelen, groenten en kipmerguez over de borden.