Kipmerguezworstjes met zoete-aardappelstamppot
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipmerguezworstjes met zoete-aardappelstamppot

Kipmerguezworstjes met zoete-aardappelstamppot

met witte kaas, rode-uienjus, vadouvan en prei

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

150 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Prei

½ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

2 stuk(s)

Kipmerquezworstje

1 stuk(s)

Ui

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)817 kcal
Energie (kJ)3419 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers21 g
Vezels13 g
Eiwitten3 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Hapjespan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Was of schil de aardappelen en zoete aardappelen en snijd in grove stukken. Zet beide soorten aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 -15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn.

Tip: Wist je dat 100 gram prei je meer dan een derde van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.

Kipmerguezworstjes bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de rode ui en kipmerguezworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 6 minuten op middelmatig vuur, of tot de worstjes gaar zijn. Keer regelmatig om. Schenk vervolgens 1 el water per persoon in de pan en meng tot een jus. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken.

Prei bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de vadouvan 1 minuut, of tot deze begint te geuren. Voeg de prei toe en bak 4 - 5 minuten.

Aardappelen stampen
5

Stamp beide soorten aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1 el roomboter per persoon en een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Roer de gebakken prei door de stampot. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden. Verkruimel de witte kaas over de stamppot. Leg de kipmerguezworstjes erop en giet de rode-uienjus erover.