Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
150 gram
Zoete aardappel
½ stuk(s)
Prei
½ zakje(s)
Vadouvan
(Bevat Mosterd)
2 stuk(s)
Kipmerquezworstje
1 stuk(s)
Ui
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
2 el
[Plantaardige] roomboter
Was of schil de aardappelen en zoete aardappelen en snijd in grove stukken. Zet beide soorten aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 -15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn.
Tip: Wist je dat 100 gram prei je meer dan een derde van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de rode ui en kipmerguezworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 6 minuten op middelmatig vuur, of tot de worstjes gaar zijn. Keer regelmatig om. Schenk vervolgens 1 el water per persoon in de pan en meng tot een jus. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken.
Verhit 1/2 el roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de vadouvan 1 minuut, of tot deze begint te geuren. Voeg de prei toe en bak 4 - 5 minuten.
Stamp beide soorten aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1 el roomboter per persoon en een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Roer de gebakken prei door de stampot. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stamppot over de borden. Verkruimel de witte kaas over de stamppot. Leg de kipmerguezworstjes erop en giet de rode-uienjus erover.