Kipmerguezworstjes met zoete-aardappelstamppot
Kipmerguezworstjes met zoete-aardappelstamppot

Kipmerguezworstjes met zoete-aardappelstamppot

met witte kaas, rode-uienjus, vadouvan en prei

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

Tags:
Family
Allergens:
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

150 g

Sweet potato

½ piece

Leek

½ sachet(s)

Vadouvan

(Contains Mustard)

2 piece

Chicken merguez sausage

1 piece

Red onion

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

2 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories817 kcal
Energy (kJ)3419 kJ
Fat39 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate80 g
Sugar21 g
Dietary Fiber13 g
Protein3 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Casserole
Potato Masher

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Was of schil de aardappelen en zoete aardappelen en snijd in grove stukken. Zet beide soorten aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 -15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn.

Tip: Wist je dat 100 gram prei je meer dan een derde van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.

Kipmerguezworstjes bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de rode ui en kipmerguezworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 6 minuten op middelmatig vuur, of tot de worstjes gaar zijn. Keer regelmatig om. Schenk vervolgens 1 el water per persoon in de pan en meng tot een jus. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken.

Prei bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de vadouvan 1 minuut, of tot deze begint te geuren. Voeg de prei toe en bak 4 - 5 minuten.

Aardappelen stampen
5

Stamp beide soorten aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1 el roomboter per persoon en een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Roer de gebakken prei door de stampot. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden. Verkruimel de witte kaas over de stamppot. Leg de kipmerguezworstjes erop en giet de rode-uienjus erover.