Kippenbout met gepofte aardappelen met zure room
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kippenbout met gepofte aardappelen met zure room

Kippenbout met gepofte aardappelen met zure room

met balsamico-tomaatjes, salade van meloen en feta en rundermerguez

De naam cantaloupe komt van het Italiaanse plaatsje Cantalupo. Dit ligt in de buurt van Rome en hier werd deze meloen voor het eerst in Europa verbouwd.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

5 gram

Verse munt en bieslook

50 gram

Biologische zure room

125 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Kippenbout

½ stuk(s)

Cantaloupemeloen

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

0.48 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Rundermerguezworstje

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

2.5 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1437 kcal
Energie (kJ)6012 kJ
Vetten85 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers27 g
Vezels9.1 g
Eiwitten84 g
Zout4 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Ovenschaal
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Scheur per persoon een vel aluminiumfolie van 30 bij 30 cm af. Was de krieltjes en halveer. Snijd eventuele grote krieltjes in vieren. Leg de krieltjes op de aluminiumfolie en meng met 1 el olijfolie per persoon. Bestrooi met peper en zout.

Kruidensausje maken
2

Vouw het aluminiumfolie goed dicht, leg op de rechterkant van een bakplaat en bak de krieltjes 35 - 40 minuten in de oven, of tot deze gaar zijn. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Meng in een kleine kom de zure room met de bieslook en breng op smaak met peper en zout.

Kip en worstjes bakken
3

Ris de blaadjes van de tijm en snijd fijn. Leg de kippenbout in een ovenschaal en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Bestrooi met de tijm, paprikapoeder, peper en zout en meng goed door. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot de kip gaar is. Verhit vervolgens in een koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de rundermerguezworstjes in 8 - 10 minuten rondom bruin.

Cherrytomaten bakken
4

Meng in een andere ovenschaal de cherrytomaten met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet de ovenschaal naast de aardappelen in de oven en bak de laatste 15 minuten mee.

Tip: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

Salade maken
5

Halveer de meloen, schep met een lepel de zaden eruit en snijd in parten. Verwijder de schil en snijd in blokjes. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd in reepjes. Meng de meloen en munt in een saladekom en breng op smaak met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, peper en zout. Snijd de rundermerguezworstjes in stukjes en meng ze door de salade.

Serveren
6

Verbrokkel de feta boven de salade met rundermerguez en meloen. Leg de kippenbout en cherrytomaten op de borden. Leg de pakketjes met gepofte krieltjes erbij en vouw het aluminumfolie iets open. Pas op voor de stoom! Garneer met de zure room en serveer met de feta-meloensalade.