De naam cantaloupe komt van het Italiaanse plaatsje Cantalupo. Dit ligt in de buurt van Rome en hier werd deze meloen voor het eerst in Europa verbouwd.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Krieltjes
5 gram
Verse munt en bieslook
50 gram
Biologische zure room
125 gram
Rode cherrytomaten
1 stuk(s)
Kippenbout
½ stuk(s)
Cantaloupemeloen
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2.5 gram
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
0.48 tl
Paprikapoeder
1 stuk(s)
Rundermerguezworstje
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
2.5 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 210 graden. Scheur per persoon een vel aluminiumfolie van 30 bij 30 cm af. Was de krieltjes en halveer. Snijd eventuele grote krieltjes in vieren. Leg de krieltjes op de aluminiumfolie en meng met 1 el olijfolie per persoon. Bestrooi met peper en zout.
Vouw het aluminiumfolie goed dicht, leg op de rechterkant van een bakplaat en bak de krieltjes 35 - 40 minuten in de oven, of tot deze gaar zijn. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Meng in een kleine kom de zure room met de bieslook en breng op smaak met peper en zout.
Ris de blaadjes van de tijm en snijd fijn. Leg de kippenbout in een ovenschaal en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Bestrooi met de tijm, paprikapoeder, peper en zout en meng goed door. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot de kip gaar is. Verhit vervolgens in een koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de rundermerguezworstjes in 8 - 10 minuten rondom bruin.
Meng in een andere ovenschaal de cherrytomaten met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet de ovenschaal naast de aardappelen in de oven en bak de laatste 15 minuten mee.
Tip: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.
Halveer de meloen, schep met een lepel de zaden eruit en snijd in parten. Verwijder de schil en snijd in blokjes. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd in reepjes. Meng de meloen en munt in een saladekom en breng op smaak met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, peper en zout. Snijd de rundermerguezworstjes in stukjes en meng ze door de salade.
Verbrokkel de feta boven de salade met rundermerguez en meloen. Leg de kippenbout en cherrytomaten op de borden. Leg de pakketjes met gepofte krieltjes erbij en vouw het aluminumfolie iets open. Pas op voor de stoom! Garneer met de zure room en serveer met de feta-meloensalade.