Kippenbout met gepofte aardappelen met zure room
Kippenbout met gepofte aardappelen met zure room

Kippenbout met gepofte aardappelen met zure room

met balsamico-tomaatjes, salade van meloen en feta en rundermerguez

De naam cantaloupe komt van het Italiaanse plaatsje Cantalupo. Dit ligt in de buurt van Rome en hier werd deze meloen voor het eerst in Europa verbouwd.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Baby potatoes

5 g

Fresh mint & chives

50 g

Organic sour cream

125 g

Red cherry tomatoes

1 piece

Chicken leg

½ piece

Cantaloupe melon

50 g

Feta

(Contains Milk)

2.5 g

Fresh thyme

(May be present Celery)

0.48 teaspoon

Ground paprika

1 piece

Beef merguez sausage

Not included in your delivery

2 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

2.5 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories1437 kcal
Energy (kJ)6012 kJ
Fat85 g
Saturated Fat24 g
Carbohydrate76 g
Sugar27 g
Dietary Fiber9.1 g
Protein84 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Aluminum Foil
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Krieltjes bereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Scheur per persoon een vel aluminiumfolie van 30 bij 30 cm af. Was de krieltjes en halveer. Snijd eventuele grote krieltjes in vieren. Leg de krieltjes op de aluminiumfolie en meng met 1 el olijfolie per persoon. Bestrooi met peper en zout.

Kruidensausje maken
2

Vouw het aluminiumfolie goed dicht, leg op de rechterkant van een bakplaat en bak de krieltjes 35 - 40 minuten in de oven, of tot deze gaar zijn. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Meng in een kleine kom de zure room met de bieslook en breng op smaak met peper en zout.

Kip en worstjes bakken
3

Ris de blaadjes van de tijm en snijd fijn. Leg de kippenbout in een ovenschaal en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Bestrooi met de tijm, paprikapoeder, peper en zout en meng goed door. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot de kip gaar is. Verhit vervolgens in een koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de rundermerguezworstjes in 8 - 10 minuten rondom bruin.

Cherrytomaten bakken
4

Meng in een andere ovenschaal de cherrytomaten met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Zet de ovenschaal naast de aardappelen in de oven en bak de laatste 15 minuten mee.

Tip: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

Salade maken
5

Halveer de meloen, schep met een lepel de zaden eruit en snijd in parten. Verwijder de schil en snijd in blokjes. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd in reepjes. Meng de meloen en munt in een saladekom en breng op smaak met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, peper en zout. Snijd de rundermerguezworstjes in stukjes en meng ze door de salade.

Serveren
6

Verbrokkel de feta boven de salade met rundermerguez en meloen. Leg de kippenbout en cherrytomaten op de borden. Leg de pakketjes met gepofte krieltjes erbij en vouw het aluminumfolie iets open. Pas op voor de stoom! Garneer met de zure room en serveer met de feta-meloensalade.