Kippendijfilet met gepofte paprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kippendijfilet met gepofte paprika

Kippendijfilet met gepofte paprika

met gekruide rijst, geitenkaas en geroosterd amandelschaafsel

Door beperkingen in de leveringen is de feta in dit recept vervangen door verse geitenkaas.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1.5 stuk(s)

Paprika

100 gram

Kippendijfilet

⅔ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Limoen

85 gram

Witte langgraanrijst

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

Zelf toevoegen

0.17 stuk(s)

Groentebouillonblokje

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3331 kJ
Energie (kcal)796 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers7 g
Vezels7 g
Eiwitten33 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Paprika roosteren
1

Verwarm de oven op 200 graden. Bereid een bouillon van per persoon: 175 ml water en 1/6 bouillonblokje. Snijd ondertussen de paprika in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de paprika 20 – 25 minuten.

Kip marineren
2

Meng ondertussen de kippendijfilet in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon en de helft van de Mexicaanse kruiden.

Kip bakken
3

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de kip 2 minuten aan elke kant. Haal uit de pan. Snijd ondertussen de limoen in parten en pers de limoen uit.

Geheel koken
4

Voeg de rijst, de bouillon, 2 tl limoensap per persoon en de overige Mexicaanse kruiden toe aan de hapjespan. Roer goed door en leg dan de kip in de rijst. Laat, afgedekt, 20 – 25 minuten garen op middellaag vuur, of tot de rijst beetgaar is. Roer regelmatig door.

Toppings bereiden
5

Snijd ondertussen de verse bladpeterselie fijn. Verkruimel de verse geitenkaas. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin.

Serveren
6

Serveer de kippendij met de rijst en de gepofte paprika's. Garneer met de bladpeterselie, de geitenkaas en het amandelschaafsel.